vlkmn

HÄNDELSER UNDER 2008

* * *

23 + 30 DECEMBER

jul08 nyar

* * *

17 DECEMBER

Sagio Dolph 2000-03-07 – 2008-12-16. Fick avsluta sina dagar då kroppen inte orkade mer av sjukdom och
ett mycket giftigt huggormsbett i höstas som han mirakulöst överlevde, men aldrig återhämtade sig riktigt från. Tröstkramar till familjen Csiky som saknar sin "Lukas" så mycket.
Dolph var den enda hanen i kullen och blev den första att beträda de eviga jaktmarkerna.

Dolph 7 veckor gammal. Tyvärr hittade jag inga bilder där han är äldre. Jag får leta mer lite senare.

* * *

11 DECEMBER

maria larsson

 

GOLDEN GLOBE

Idag blev filmen "Maria Larssons eviga ögonblick" Golden Globe-nominerad i kategorin "Bästa utländska film". Det blir en hektisk tid för Erika och mig att åka på alla dessa galafestligheter. Och dyrt: vi måste ju ha nya outfits vid varje tillfälle. Hå hå, ja ja. :-)

(bild från filmen)

* * *

23 NOVEMBER

sven sven o guinness sven o morfar

Sagio Filantrop "Sven" liknar just nu mest en älgkalv, mycket ben är det! :-)

Morfar Mac Guinness, 10 år, visar barnbarnet Sven, 8 månader, att man ska vara försiktig när det är is på vattnet. Så var lektionen avklarad, mån'tro han förstår allvaret den unge herr'n?

* * *

2 NOVEMBER

Sagio Filosofia har varit på sin första stora utställning, i Växjö närmare bestämt. Domaren Paul Ørnemark gav "Fila" mängder med lovord plus ett HP och med det blev hon "Bästa valp". I gruppfinalen blev Fila utplockad till en semifinal på 8 valpar (av 39) men blev inte placerad bland de fem första.

Filosofia gjorde stor succé både utanför och innanför ringbanden! En domare avbröt bedömningen i sin ring när han såg Fila promenera förbi. Han klev med raska steg ut ur sin ring, fram till Fila och kelade med henne en god stund, vände på klacken och gick tillbaka in i ringen - allt under total tystnad - och fortsatte bedömningen. Men så är Filosofia en ovanligt charmig, älskvärd och vacker liten hund så jag förstår honom. Som uppfödare blev jag väldigt stolt och lite rörd när jag förstod vem domaren var . . . :-)

 

 

Foto: Anders Kronqvist.

* * *

20 OKTOBER

Här är en länk till F-kullens pappa HOF BIS BISS CH Jo-Li's Evolutionary Darwin "Charlie" och farfar
HOF BIS BISS CH Springbuk Raindance Rhapsody "Barkley". Läs historien om en av de mest framgångsrika blodhundarna i Amerika, den fantastiske Barkley! Gå till "The Bloodhound"!

* * *

18 OKTOBER

Idag har Fellini och jag varit på "Gröngölingsutställningen" i Hässleholm. Fellini är som vanligt en charmknutte som precis alla faller för. Väl i ringen satte han sig i domarens knä och gav henne en rejäl puss. Den unge mannen vet minsann hur man ställer sig in hos damerna! :-)
Dagens resultat: BIR-valp och grupp-2, slagen av en underbar fyramånaders basset fauve de bretagne som välförtjänt tog BIS:et. Domare i rasen & gruppen: Marie Callert.

Senare i kväll är det dags för "Golden Go". Eftersom det är 10-årsjubileum för denna tävling är alla tidigare BIS-vinnande hundar inbjudna för lite specialuppvisning. Förra året vann Ester BIS (och året innan tog sig Erika ända fram till semifinal) men Ester med familj kan tyvärr inte delta. Under dagen idag var det flera som sa att de såg fram emot att få träffa Ester igen för, som de sa: "Hon är en sådan fantastisk hund" eller som en sa " En riktig wow-hund" understruket med livliga gester! Tyvärr fick jag göra alla besvikna - men det värmer i hjärtat att veta att Ester är så omtyckt och kommer att vara saknad under kvällens festligheter. De får väl skåla för "absent friends". :-)

* * *

2 OKTOBER

SPÅRSEMINARIUM

Svenska Blodhundsklubben anordnade en spårträff i Mullsjö 28-29 september. Fyra Sagiohundar var där, Ester, Måns, Trofast och Filosofia och de hade tillsammans med sina respektive familjer en riktig toppenhelg! Tack till Lena & Olle Dahlgren och Lenas dotter Petra som arrangerat, organiserat och även stod för jobbet under helgen. Ert arbete uppskattades oerhört mycket. Detta blev två lyckodagar som deltagarna kommer att minnas med glädje lång tid framöver.
Några foton finns i Galleriet.

tre

* * *

26 SEPTEMBER

 

 

 

 

 

 

 

Sagio Falstaff "Trofast"
sex månader gammal på tisdag.

Trofast bor i Älvkarleby (norr
om Gävle) tillsammans med Märit & Jan och fem barn

Falstaff

* * *

21 SEPTEMBER

Fellini har varit på en valputställning till, denna gång i Lund och här visades han av duktiga Ellinore Bååth. Ellinore fick Fellini att springa jättefint i stora ringen! Resultatet idag blev BIR, BIG och "delad sjätte plats" i BISet. Domare hela vägen var Lisa Druse och hon tyckte så här om den lille mannen: "5,5 månader. Maskulin. Utmärkt huvud. Mörka fina ögon. Bra läppar, öron. Kraftfull hals. Bra rygg och svans. Välkroppad. Markerat förbröst. Utmärkt benstomme. Normala vinklar. Vacker päls och färg. Vägvinnande rörelser om än lite ostabil och valpig. Trevligt temperament."

* * *

16 SEPTEMBER

Vi har nu börjat förbereda oss så smått, Erika och jag. Skrivit in i almanackan och funderar på vad vi ska ha på oss. Det finns ju så tjusiga kläder för hundar numera. Erika kanske inte ska ha för djupt dekolletage, hon är ju ändå femvalpsmor. Vi får boka in tid på skönhetssalong resp. hundsalong så vi blir riktigt tjusiga. Mycket att tänka på, det måste jag säg. Vad jag pratar om? Ja men, det har du väl hört?! Att "Maria Larssons eviga ögonblick" är Oscarsnominerad! Utvald till att representera Sverige i kategorin "Bästa utländska film" vid Oscarsutdelningen nästa år. Den 22 januari tillkännages vilka fem filmer som blir utvalda. Hollywood - here we come! :-)

* * *

6 SEPTEMBER

 

 


Idag var det åter dags för Fellini att gå på utställning och han var så duktig! Han blev klappad och pussad av såväl små, små barn som äldre herrar med skägg och Fellini var bara lycklig! :-) Resultatet idag blev HP och BIR.
I finalen tog man in alla BIR-valpar (4-9 månader) på en gång och bland alla dessa valpar blev Fellini BIS-5. Platsen var Burlöv och domare var Lena Boivert och Sigvard Ledel.

*

Bilden på Fellini från utställningen har jag stulit från "Petras blogg". Bredvid Fellini ligger hans nya kompis, den fyra månader gamla salukivalpen som blev BIS-valp. Foto: Petra Pålsson.

fellini

* * *

30 - 31 AUGUSTI

Denna veckända var det Filantrop och Fellinis tur att kliva över ringbandet och in i utställningsringen. Filantrop i Varberg, Fellini i Skurup. Båda fick HP och BIR men på bägge utställningarna tog man in alla BIR-valparna samtidigt i en gemensam gruppfinal - många valpar var det - och ingen av pojkarna blev placerad. Det viktiga var att de uppförde sig väl, tyckte det var väldigt kul att vara ute bland alla folk och hundar, låg och myste i solen och båda tyckte att de hade en toppendag, var och en på sitt håll! Domaren Ann Rode:s kritik av Fellini låter så här:
"Synnerligen tilltalande helhet med vackert skuret huvud med utmärkta detaljer. Se upp med underkäken! (Han är lite smal för tillfället (min kommentar)) Härlig outline, flott vovve. Så goda rörelser man kan ha när man nästan sover" (Fellini var lite trött när det äntligen var hans tur). :-)

* * *

24 AUGUSTI

gbg SAGIO FILOSOFIA Grupp 2:a!

Nu var det dags för F-kullens debut i utställningsringen och först ut av de fem blev Filosofia. Det hände i Göteborg på "Västkustvalpen". Ingen dålig början: 1:a HP, BIR och så avslutade hon det hela med en BIG-2!
Domare var Ann-Christine Skrucha

Kritik: Mycket vackert huvud med för rasen bra ögon och ögonlockskanter. Korrekt övergång mellan läpp och halsskinn. Bra rygg och kors. Bär svansen korrekt. Önskar något bättre köl i bröstkorgen. Breda fina lår. Välvinklad bak. Mycket vacker helhet för åldern. Prima temperament.

 

 

 

 

 

Två vackra flickor i det gröna: Filosofia med sin matte Giggi. Bakom kameran: husse Anders. Alla hemmahörande i Borås.

* * *

19 AUGUSTI

Här är Falstaff "Trofast" när han övas i den svåra konsten att stå stilla. Inte så enkelt, därför tar man ett
ordentligt tag i halsskinnet och ett i svansen så håller sig förhoppningsvis resten av kroppen stilla däremellan . . . :-) Visst är han tjusig, nu fyra och en halv månad!?

trofast

* * *

19 JULI

Filosofia - en liten tös med mycket attityd :-)
(Foto: Anders Kronqvist)

soffy
soffy på altanen

* * *

14 JULI

Jag har ju glömt att berätta hur det gick på Världsutställningen. Inga Sagio-hundar deltog. Gunnar & Stine med Hälge åkte till Grekland på semester och de gjorde de rätt i. Ester fick stanna hemma och vara skendräktig i lugn och ro. :-)
Hanhunden som vann BIR och WW-08 heter CH Sherick Dakota My USA Chance kommer från Amerika och bor i Norge. Han var helt i en klass för sig, och blev även utplockad i gruppen men ej placerad. BIM WW-08 blev CH Astors Kelly och hon var den bästa tiken där. Juniortiken Smart Noses Bag Lady var den enda som kunde konkurrera, men är lite för ung än. Hon fick dock titeln JWW-08 som hon verkligen förtjänade! Två hanhundar från de östra delarna av Europa var tilltalande. Domaren Harry O'Donoghue från Irland tyckte jag placerade rätt i klasserna men var alldeles för frikostlig med "Excellent"-omdömet. Av 30 deltagande hundar fick 23 "excellent" ! :-o För resultat gå till skk.se och klicka dig vidare. För bilder gå till en web site där Lena Dahlgren lagt upp bilder på alla deltagande hundar. Tack för det Lena! :-)

* * *

2 JULI

På mitt webhotell har de börjat med en ny tjänst, ett galleri. Det var jag ju genast tvungen att prova. Vill du kolla mitt första galleri så gå in på Mitt galleri . Du kan välja mellan att "stega" mellan bilderna med pilarna till höger och då får du även se bildtexterna, eller så väljer du bildspel och då kan du luta dig tillbaka för datorn bläddrar åt dig. Men då får du inga bildtexter.
Jag hoppas att det kommer att fungera. Gör det inte det så skicka ett mejl till mig och berätta vad som inte funkar.

Jag har lagt upp ett till album i Galleriet. Välkommen att titta! :-)

* * *

28 JUNI

CH Sagio Emanuel vann det danska certet och blev BIR på DKK:s utställning i Brøndby, Köpenhamn. Det betyder att "Hälge" nu även är Dansk Champion! Domare var Marit Sunde från Norge. (De stannade inte till gruppen).

Nedan: De härliga fotona på Filosofia med vänner är tagna av Anders Kronqvist.

Sidney o Soffy Zera o Soffy  
Soffy o Zera
soffy  

* * *

20 JUNI

Filosofia

 

GLAD MIDSOMMAR!

önskar Sabina
Doris, Dorotea, Erika och småslynglarna.

 

 

 

Blomsterflickan
Filosofia Kronqvist
skickar sommarhälsningar
från Borås.
(Foto: Anders Kronqvist)

 

* * *

10 JUNI

Nytt fotoalbum från den 8:e juni. Foto: Anders Kronqvist.

* * *

4 JUNI

Nytt fotoalbum från den 4:e juni. Foto: Barbro Johansson.

* * *

2 JUNI

Sagio Emilia of Silverspring blev bästa tik och BIM på Bath Championship show. Domare: Jenny Startup.

* * *

22 MAJ

light

"Pappa, pappa titta på mig. Jag kan jag med!"
Filemon vill bli som pappa!

Nya foton uppe, från den 22 maj.
Foto: Anders Kronqvist.

daddy

* * *

20 MAJ

38 blodhundar anmälda till World Dog Show i Stockholm, Hälge och Ester är två av dem!

* * *

19 MAJ

"Ab Fab Five" flyttar till egen sida.

* * *

2 APRIL

crufts BOB crufts group
Det officiella fotot från Crufts.
Här är Emilia och David i gruppfinalen.

Kritiken från Crufts kan du läsa på Emilias sida.
Här kan du läsa alla kritikerna (på engelska). OBS endast de som placerar sig på plats 1-3 i klassen får en kritik.

Ny websida: Kennel Silverspring (där Emilia bor).

* * *

31 MARS

Grattis till Sagio Emanuel, Eyvind, Elisabet, Ellen, Emilia, Erika och Ester som fyller 3 år idag! Ha den äran på födelsedagen! och det säger jag även till alla Sagio D-hundarna som fyllde 8 år den 7:e mars (och jag glömde).

* * *

Kennel Sagio presenterar stolt: Världens vackraste "Charlie":

HOF BIS BISS CH Jo-Li's Evolutionary Darwin

(HOF BIS BISS CH Springbuk Raindance Rhapsody x CH Jo-Li Be-Coz Mrs Peacock Did It)

charlie 2003 Charlie look at judge charlie 2007

Charlie, knappt två år gammal, vinner gruppen. Visad av ägaren Wendy Musgrove.
(Foto: Luis F Sosa)

Charlie tittar på domaren.
Fotot taget på " The National" 2006.
(Foto: Eva Dunkle)

Här är Charlie en distingerad herre på sex år och numera van vid att bli grupplacerad och fotograferad.
(Foto: "Greg")

* * *
23 MARS

Ester var på "Lilla Stockholm" och blev BIM med CACIB för Gunnar Nymann, DK.

* * *

18 MARS

Idag var Gunnar med Hälge och jag med Doris i studion för inspelning av hundljud. Det blev Hälge som fick agera och Doris var mest med som "ljudframkallare". Många olika ljud ville de ha: yl, skall, rop, gnissel, skakningar, tassljud, husse-klappar-sin-hund-ljud, ja, alla typer av ljud en hund åstadkommer. Hälge fick verkligen visa upp alla sina verbala talanger och han gjorde det med bravur. Gunnar och jag fick också en förhandstitt på filmen, en tvåtimmars film på 15 minuter! Vi skulle ju främst titta på hundscenerna för att få en förståelse för vilket ljud som önskades och i vilket sammanhang. Erika är så fantastiskt duktig - vilken filmstjärna hon är! :-)
"Maria Larssons eviga ögonblick" kommer i höst, det är en otroligt vacker film, ni bara måste gå och se den!

* * *

16 MARS

SUCH Sagio Emanuel "Hälge" vann Cacib och BIR på Malmö int. Eftersom det var domarbyte så vet jag inte namnet på domaren - återkommer om det. Hälge blev intensivt fotograferad och Stine & Gunnar intervjuade av ".se" så de bör synas i den tidningen redan imorgon. :-)

* * *

9 MARS

Cruftsvinnare!

emilia08

Sagio Emilia at Silverspring vann BÄST I RASEN på Cruft's. Domare: Leonarda Pogodzinski, GB.
Ägare: David Gore, Kennel Silverspring, Wiltshire.
(Foto: Farlap)
En bättre bild hittar du här, för muspekaren över förstoringsglaset så får du en större bild.

* * *

5 MARS

Idag har vi spelat in ljud till filmen "Maria Larssons eviga ögonblick". Ljudteknikern Camilla kom ut till oss här på landet, medförande stor mikrofon och inspelningsutrustning. Flera olika ljud skulle spelas in: ylande, skällande, gnisslande, och ljudet av "tassar över trägolv". Det sistnämnda lät sig inte göras eftersom här numera inte finns några trägolv! Men resten gav vi oss på. Doris fick stå för ylandet och hon var så duktig. Långa utdragna melankoliska yl åstadkom hon. Problemet, för sådana finns det alltid, var att det hördes att Doris satt i ett stenhus och ylade, men i filmen är det ett trähus. Vi får väl se om de kan använda sig av ylet ialla fall.
Skällandet var svårare, för inte skäller hundskrällena när man vill att de ska göra det! Vi provade på flera sätt men alla lika frukt(skäll)lösa. Till slut fick grannens labradorer hjälpa till - de fick gå ut i trädgården och leka och då brukar alltid mina hundar skälla. Tystare har väl aldrig mina hundar varit. Till slut skällde dock Doris några gånger, men då dök nästa problem upp: bilarna! Även om vägen ligger några hundra meter bort så hörs varje bil tydligt, och det är inte så bra i en film som utspelar sig vid 1900-talets början. Så vi får göra om det med. I påskveckan ska vi in i studion och då kommer även Hälge vara på plats. Bättre ylare får man leta efter!
Hundarna var jätteduktiga, de gjorde allting rätt! Jag är så stolt! :-)

Du kan läsa om ljudarbetet till filmen i Sydsvenskans kulturdel den 12 mars.

* * *

22 JANUARI

Ester är inte bara en vacker och underbar hund som kan kramas, hon är dessutom klok och kan använda sin näsa. Naturligtvis är hon spårtränad. Läs historien som Kalle berättar på Esters sida.

* * *

6 JANUARI

dorte

CH Sagio Dorte "Molly" finns nu
på kennel Early Pearls hemsida.
Leta i menyn efter "Blodhund" och "Fotoalbum blodhund" så hittar du henne!

 

 

 

 

* * *

5 JANUARI

Ester vann BIR (och CACIB) två dagar i rad på "My Dog", två internationella utställningar i Göteborg,
för domare Wilfried Peper, Tyskland resp. Göran Hallberger, Sverige. Ester heter numera:
SUCH NUCH DKUCH NORD UCH KBHV-07 SV-08 Sagio Ester. Wow!

* * *


Copyright Sabina Swahn. All rights reserved.
Sidan senast ändrad 22-may-09

Första sidan "Hem" / First page "Home"

 

home