vlkmn

HÄNDELSER UNDER 2007

* * *

31 DECEMBER

ester

GOTT NYTT ÅR!

Önskar er alla ett fantastiskt 2008!

På bilden syns CH Sagio Ester som
hade ett lyckosamt år 2007 med flera
fina vinster för både rasspecialister
och all rounders.
En äkta liten pärla av finaste kvalitet!

/Sabina

* * *

24 DECEMBER

En GOD JUL önskar Sabina & jyxen på kennel Sagio med några härliga, snöiga bilder av Igor när han var 10 månader, stående(!) i snön hemma i Stensele vintern 2006.
igor igor igor

* * *

4 NOVEMBER

Sagio Emilia blev "Reserve Best Bitch", bästa tik-tvåa, på The Bloodhound Club's Open Show i Baginton. Emilias dotter Silverspring's Blueprint "Beetle" blev bästa tik-valp. David Gore är stolt ägare till dem båda.
Domare var Peter Jolley.

* * *

28 OKTOBER

NORD UCH SUCH SFUCH NUCH Sagio Egino
31/3/2005 – 28/10/2007

 

TRÅKIGA NYHETER: Den osedvanligt vackre NORD UCH SUCH SFUCH NUCH Sagio Egino "Igor" (ett spårprov och han hade även varit INT UCH och DKUCH), fick avlivas efter att ha blivit påkörd. Igor smet ut från trädgården, genom en grind någon glömt stänga, och var bara iväg några minuter - så var olyckan framme. Först verkade Igor helt OK, men nerverna i bogen var helt sönderslitna och smärtan han hade var okristlig. Ingen ska behöva ha så ont.
Sänder mina tankar och många tröstkramar till Inger, som saknar sin skugga så oerhört mycket.

––––––––––––––––––

igor

* * *

20 OKTOBER

BIS - BEST IN SHOW - INT NORD UCH SUCH NUCH DKUCH KBHV-07 SAGIO ESTER vinner på GOLDEN GO,en utställning med glitter & glamour, där alla deltagande hundar vunnit BIR under året. Domare var Mrs. M Thorpe från Irland. Handler var Rebecca Johansson, som även deltog i Junior Handlingen och kom tvåa. GRATTIS!!!! :-)

* * *

15 SEPTEMBER

Ester har lagt ytterligare titlar till sitt namn: Internationell champion och Köpenhamnsvinnare-07! Det dröjer ett tag tills FCI godkänt det internationella championatet, men Ester har nu samtliga meriter. Matilda Thelander visade återigen upp Ester på bästa sätt, denna gången för den skarpögda och "stränga" finska domaren Rainer Vuorinen. Grattis!

* * *

2 SEPTEMBER

Sagio Emilia at Silverspring deltog på ABB:s utställning och vann Limit bitch class för domare Mrs. M.R. Nixon (basset kennel Brackenacre). Emilia strålade som solen och hennes svans viftade hela dagen utan uppehåll. Kan tänka det var kul att komma ut och träffa gamla vänner efter mammaledigheten! :-)

* * *

12 AUGUSTI

Ester utökade sin titel i Oslo och hon heter numera SUCH DKUCH NUCH NORD UCH Sagio Ester. Rebecca visade henne med sedvanlig professionalism och kom dessutom tvåa i Junior handlingen. GRATTIS!

* * *

8 AUGUSTI

Två bilder på Sagio Eyvind som bor i Örebro.

Eyvind

* * *

3 AUGUSTI

Igors tituleras numera SUCH NUCH FINUCH NORD UCH Sagio Egino! GRATTIS Inger! :-)

* * *

13-14 JULI

ester

Ester är i vinnartagen minsann - på fredagen i Tvååker (SKK nationell),blev det en Grupp 2-placering! Ester visades av Matilda Thelander, som får ta del av äran. Hurra för Ester & Matilda som är så duktiga! På lördagen blev Ester BIR för en australiensisk domare som var väldigt förtjust i Ester, men tyvärr var det en annan domare som dömde gruppen.

* * *

5 JULI

Engelsk version av "Därför älskar jag blodhundar" finns uppe nu.

* * *

1 JULI

Igor visade upp sig i Gällivare och placerade sig på en tjusig 3 plats i gruppen!


CH Sagio Dorte "Molly" trotsade sin Erlichia (Anaplasma) och blev BIR på Gotlandsutställningen på lördagen, men på söndagen orkade hon inte riktigt och fick nöja sig med en etta i championklass. Den största vinsten är ändå att hon idag är i den konditionen att hon kan deltaga på en utställning och vinna ett ck! Det är en ett friskhetstecken och en stor prestation med tanke på hur dålig hon har varit. Nu hoppas vi på att hon bara blir bättre och bättre framöver.

* * *

30 JUNI

Ester, den lilla pärlan, vinner igen! Nu i Borås där hon placerade sig på reservplats i gruppen!

* * *

25 JUNI

Bilder från Esters BIS-vinst på Dansk Blodhunde Klub:s utställning finns nu äntligen uppe.

* * *

19 JUNI

GLADA SOMMARDAGAR ÖNSKAS ER ALLA! :-)

Hundkoll

"Hundkolls" programledare Magnus Johansson med Erika i famnen.
Tack Ingvar Ernblad och Magnus Johansson för bilden.
Copyright & foto: Ingvar Ernblad

* * *

16 JUNI

CH Sagio Egino åkte 150 mil (1500 km) till Köpenhamn och fick det danska certet, cacib och blev BIR!
Nu har "Igor" cert och cacib i alla nordiska länder -tack vare en helgalen matte som kör till världens ände om så skulle vara, och för att han är en vacker hund naturligtvis. Inger, du är helt otrolig! :-)
(Erika var också med, men blev totalt bortvisad av matte, så vi glömmer det.)

* * *

13 JUNI

Nu finns slutrapporten från Erikas filmäventyr "Maria Larssons Eviga Ögonblick", läs här.

* * *

9 JUNI

Ester vinner igen! Rebecca visade henne till en tredje plats i gruppen. GRATTIS!
Rättelse: Tyvärr skrev jag fel handler åt Ester i Hässleholm den 19 maj. Rätt är Matilda Thelander, som var jätteduktig och visade Ester så fint fastän regnet vräkte ner och leran stänkte för varje steg. Som vi alla vet är blodhundar inte det lättaste att visa i en utställningsring, men dessa unga junior handlerflickor räds minsann intet, och klarar de stora, envisa hundarna galant! BRAVO!

* * *

6 JUNI

Utställningsresultat med bild uppe nu. Tack till Nick Sutcliffe.

* * *

4 JUNI

CH Sagio Egino är röntgad och resultatet är: HD = A, armbågar lbp 1 (lindrig). :-)

* * *

3 JUNI

Nu har Erika åkt till Tyskland, närmare bestämt Hamburg, för en vecka eller så. Det är väldigt, väldigt tomt här hemma - tycker även Doris och Dorotea. Vi saknar alla den lilla loppan som jämt är igång med nya upptåg och spralligheter. Nåja, vi får väl hoppas att hon är duktig och gör vad som förväntas av henne. Men det är inte kul att vara av med Erika, absolut inte! :-(

En liten Silverspring's Ballet kommer i sommar till Sverige. Hoppas hon blir lika ljuvligt underbar som sin mamma. Om hon så bara kommer i närheten av sin mors personlighet så vet jag att hennes matte kommer att få en fantastisk hund. :-)

CH Sagio Ester kom fyra i Open class i England. Domare Pete Smith. Handler var återigen jätteduktiga Rebecca, som vann Junior Handling med hunden "Scott".

* * *

28 MAJ

En dags filmande i tryckande klibbig värme och skådespelare och statister uppklädda i festkläder anno 1907. Erika slipper kläderna, men hon har ett väldans fint tidstypiskt halsband och koppel. Läs mer . . .

* * *

27 MAJ

Best in Show på Dansk Blodhundklub specialutställning blev: DKUCH SUCH SAGIO ESTER! Domare Mrs Anne Legge, kennel Legacy, USA. Mrs Legge var alldeles betagen av Ester och ville ta med henne hem. :-) Esters handler Rebecca imponerade även hon på domaren, och Mrs Legge sa att det fanns nog plats i hennes resväska för Rebecca också.
Tyvärr så hörde inte ringsekreteraren när Mrs Legge i slutet av sin bedömning av Ester sa: "This bitch is so wonderful, put her up in all classes" med vilket hon menade att Ester skulle tävla i alla specialklasser typ bästa huvud, svans, rörelser etc. Hon blev bara inropad till bästa öron, och Rebecca till bästa handler som hon vann. Bästa rörelser vann SUCH Sagio Erika. SUCH Sagio Emanuel "Hälge" blev tvåa i öppen klass med ck, och imponerade på många som satt runt ringen. Både Ester och Hälge gick sina anlagsspår och klarade dem förstås galant.
På spårtävlingen idag gick det inte så bra. Hälge upptäckte att det finns något som heter hjort och att det finns många sådana i Danmark, så han ville gärna kolla upp vad det var för några roliga typer. Så kan det gå . . . även för en blodhund som är proffs. ;-)

* * *

24 MAJ

Nu kan du läsa om Erikas äventyr i filmens värld. Gå in på Kullar / E-kullen / Erika. Tack Jea för att jag fått lägga upp dina små berättelser om filminspelningen.

* * *

21 MAJ

Erika och igor har varit på utställningar i helgen och bägge tituleras hädanefter Svensk utställningschampion. Dessutom placerades Igor på plats fem i gruppen.

* * *

13 MAJ

Erika och hennes pappa Guinness var med i programmet "Hundkoll" idag. Jätteduktiga! Missade du det, så kan du se någon av repriserna eller se det på "Hundkolls" hemsida.

* * *

5 MAJ

Ester har varit på utställning i Larv (Skara).

* * *

28 APRIL

Erika har varit på utställning i Danmark och vann cert, cacib och blev BIM, och blev därmed kvalificerad för Crufts 2008.
Tyvärr var inte Erika på topp, misstänker att hon kan ha lite feber och vara lite krasslig för hon har fått ett äckligt fuktexem på halsen. Hon var seg, lite ängslig och extra "mammig". Stackars Ellinore fick jobba hårt för att få med sig Erika, men hur hon än jobbade ville Erika inte få upp svansen. Erika visades så fint det bara gick med tanke på omständigheterna. Tack Ellinore, bra kämpat!
(Jag upptäckte Erikas "hot spot" när jag badade henne kvällen innan och vi borde naturligtvis ha stannat hemma. men det är lätt att vara efterklok).
Erikas kritik: "En mycket vacker tik, mycket vackert huvud och uttryck, kraftig kropp, mycket bra ben, välvinklad, rör sig vackert, bra helhet."

* * *

24 APRIL

Det är lite tomt och stilla här idag. Erika är iväg och spelar in film i Helsingborg. Hon hämtades av sin personliga tränare Jea tidigt i morse och de kommer att vara borta hela dagen. Erika blev jätteglad när han kom! Hon har varit med honom tidigare och tränats – hon är nu "inklickad" – och tydligen hade de väldigt roligt för nu slog svansen och hela hunden utstrålade glädje, vilket gjorde det lite lättare att lämna iväg henne. Idag är första gången Erika träffar filmteamet. Hoppas Jan Troell blir nöjd med henne. . .

På söndag börjar en ny omgång av tv-serien "Hundkoll". Någon gång under seriens gång kommer ett mycket kort inslag med Erika och hennes far Guinness. Jag var med under inspelningen och undrar hur i hela fridens namn det kommer att ta sig ut i tv-rutan. :-)

* * *

21 APRIL

Silverspring kennel, England

Sagio Emilia at Silverspring har blivit mamma! 2hanar, 7 tikar, alla black/tan.

* * *

14 APRIL

Sagio Egino "Igor" har varit över i Finland och tagit cert, cacib och BIR, domare var Nils Molin. Det blev domarbyte, men det gick ju bra ändå . . . . ;-)

* * *

8 APRIL

Idag har Sagio Ester och Sagio Emanuel tagit sina första certifikat efter två-årsdagen och därmed blivit Svenska utställningschampion! Ester blev BIR och Hälge (Emanuel) BIM, för domare Zoran Brankovic från Serbien/Montenegro.

* * *

3 APRIL

Sagio Cygnus "Sigge" 1996/03/29 – 2007/04/03.

* * *

30 MARS

Den lilla stjärnan Emilia har hamnat i tidningen Wiltshire Gazette & Herald.

* * *

24 MARS

Nya sidor under "rasinformation": HISTORIA, där du kan läsa om svensk blodhundshistoria mellan åren 1892 och 1937.

* * *

24 MARS

Den superduktiga spårhunden Hälge (Sagio Emanuel) står nu omtalad på Hundcampus förstasida! Titta gärna in på Hälges egen sida också.

* * *

PREMIÄR!

Välkommen till min nya hemsida! Jag hade inte tänkt öppna här än på ett tag, men eftersom flera av er redan hittat hit så är det väl lika bra att öppna officiellt. :-)

Siten är bara påbörjad, mycket saknas, men det kommer att läggas in lite då och då.Är något som du tycker är fel, fungerar dåligt eller inte alls, ta kontakt med mig så ska jag försöka rätta till det . Bilder kan strula i Firefox, det kan hjälpa att trycka på rubrikraden till vänster några gånger så kommer de upp.

Sidan här är en möjlighet för mig att samla allt som rör min uppfödning på ett ställe. Allt det som nu finns i gamla pärmar, skokartonger, lådor och skåp är tänkt att läggas här. Det kommer framförallt att vara intressant för mig att se vad jag och mina hundar, egenägda och andras, har hittat på genom åren. Men jag hoppas att även du kommer att tycka det är kul här.

Det är inte lätt att börja om, det tar ett tag innan jag kommer att finna mig hemma här. Den gamla siten var mer än tio år gammal, första delen var handkodad, långt innan det fanns speciella program för att göra hemsidor. Ni vet på den tiden då man kunde välja bort bilder för det tog så lång tid att ladda ner dem. Stenåldern med andra ord.

Välkommen in - hoppas du kommer att trivas!

Sabina


Copyright Sabina Swahn. All rights reserved.
Sidan senast ändrad 31-mar-09

Första sidan "Hem" / First page "Home"

home